Nehezen tudsz koncentrálni? A matcha a megoldás!

KONCENTRÁCIÓ
Szűrés törlése
2020.04.13 15:14
Nehezen tudsz koncentrálni? A matcha a megoldás!

Ismerős az az érzés, amikor annyira fáradt vagy, hogy alig bírod nyitva tartani a szemed és 2 percig sem tudsz az előtted álló feladatra koncentrálni? Van megoldás!

Ilyenkor még a kávé sem segít, sőt inkább egyfajta furcsa állapotot eredményez: kinyílik a szemed, de közben fáradt az agyad, sőt mintha egy kicsit idegesebb is lennél, olyan "zizi". Ráadásul a benne található nagy mennyiségű koffein okozhat hasfájást, erős szívdobogást, remegő kezeket, vagy nyomást a fejünkben, 

A matcha ezzel szemben szinte észrevétlenül elolszlatja a fáradtság érzését, felszáll a köd és azon kapod magad, hogy hatékony vagy és jól haladsz a feladataiddal.

Ez miért lehetséges? A koffein mindkét italban megtalálható, viszont másképp szívódik fel és így az eredmény is teljesen más lesz!

HOSSZAN TARTÓ ÉBERSÉGET AD, KOFFEIN SOKK NÉLKÜL

A matcha tea különleges termesztésénél fogva rendkívül gazdag az L-Theanin nevű aminosavban - ami csak a teákban található meg, főleg a matchában. Ennek köszönhetően a koffein lassabban szabadul fel a véráramban, tehát egy hirtelen energia löket helyett 6-8 órán keresztül energikus, nyugodt, és összeszedett lehetsz, nincs hirtelen koffein túladagolás.

Ráadásul egy csésze matcha tea (1 gramm matcha porral készítve), mindössze 35mg koffeint tartalmaz, amíg egy áltagos kávé 95mg-ot.  

matcha tea koncentráció éberség

NYUGTATÓAN HAT A SZERVEZETEDRE, DE MÉGSEM LESZEL ÁLMOS TŐLE 

Éberség és nyugalom egyszerre. Lehetséges ez? Igen! Az L-theanine egy relaxációs, meditációs összetevő, amely alfa-hullámokat képez az agyban. Ez hasonló a théta hullámokhoz, amik alvás közben keletkeznek, azonban az alfa hullámok bizonyítottan nem okoznak álmosságot, sőt épp ellenkezőleg. Jobb lesz a koncentrációs képességed, éber leszel, de nyugodt is maradsz. Hosszú távon pedig segít a memória javításában. 

BOLDOGNAK ÉRZED MAGAD

Az L-theaninről kimutatták, hogy a szorongással küzdő emberek esetében javulást hozott. Segíti ugyanis a gamma-amino-vajsav, vagyis a GABA termelődését is, ami a dopamin és szerotonin hormonok felszabadulását stimulálja. Ez a két vegyület felelős a hangulat szabályozásáért, a memória javításáért és a koncentrálóképesség biztosításáért is. Összességében tehát jobban fogod érezni magad!  

matcha tea boldogság

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK MÉG

Kávé helyettesítő matcha tea - Mennyi a zöld tea koffeintartalma?

7 bizonyított tény, hogy a matcha egészségesebbé tesz

Ez történik a testeddel, ha matcha teát iszol

Matcha tea vs kávé

Kókuszolajos matcha latte - a legjobb napindító ital

11+1 ok ami téged is meggyőz majd, hogy igyál matcha teát

Ez a recept megváltoztatja a reggeli rutinod

A legfinomabb matcha latte recept

A legfrissítőbb ital, amitől garantáltan beindul a napod!

SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET

Raktáron
Kedvencekhez
M Matcha Sakura
M Matcha Sakura
M Matcha Sakura
M Matcha Sakura
5 990 Ft
Egységár: 200 Ft/adag
Raktáron
Kedvencekhez
E-Mixer
E-Mixer
E-Mixer
E-Mixer
6 490 Ft
-6%
Raktáron
Kedvencekhez
Komplett csomag - Premium 30g
Komplett csomag - Premium 30g
Milyen színű kerámia ecsettartóval szeretnéd?
Fekete
18 283 Ft
19 450 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.