M MATCHA TERMÉKEK

Add át magad te is a matcha tea élménynek és fantasztikus jótékony hatásainak.  A kiemelkedő minőségű, eredeti japán matcha teákat vibrálóan zöld szín, karakteres íz és fenséges aroma jellemzi.

A matcha teák esetében nem csupán maga a teázás, hanem a tea elkészítése is felér egy szertartással, ami segít az elmélyülésben és nyugtatja a lelket. Ehhez viszont a teán kívül érdemes beszerezni a megfelelő eszközöket: szita, bambusz teakanál (chashaku), bambusz teakeverő ecset (chasen), ecset tartó (kusenaoshi) és egy megfelelő méretű kerámia csésze (chawan). 

Melyik M Matcha tea való nekem? Kattints IDE és tudd meg! 

Tovább

M Matcha termékek

A teázás egyre inkább népszerű szokássá válik, hiszen a teák nagy része nem csak finom, hanem jó hatással van az egészségre is. Az egészségre pozitívan ható teák közül az egyik kiemelkedő és igazán különleges zöld tea a matcha tea. 

A matcha tea nem az típusú tea, ami alatt roskadoznának a boltok polcai, hiszen az igazán minőségi teát kizárólag Japánban termesztik limitált mennyiségben, és mivel a japánok körében szintén igen népszerű teáról van szó, ezért nem is bocsátanak túl sokat exportra. Bár vannak „hamisítványok”, melyek jóval olcsóbbak, mint a minőségi matcha tea, mégis érdemes arra törekedni, hogy csakis megbízható forrásból vásároljunk.

A minőségi matcha teák felismerhetőek a vibrálóan zöld színükről, a friss, enyhén édes illatról, a púderszerű textúráról és természetesen a tiszta, édeskés ízéről.

Kínálatunkban csakis igazi, japán, magas minőségű teaporok találhatóak, vagyis a Koicha, a Ceremonial, a Culinary és a Prémium teapor sem fog csalódást okozni.

A matcha tea elkészítése

A matcha tea elkészítéséhez teakészítő eszközökre lesz szükségünk, valamint azt is el kell döntenünk, hogy híg teát, vagyis usuchát vagy sűrűt, vagyis koichát szeretnénk-e fogyasztani. Az usuchához 1-2 gramm, a kocihához pedig 4-5 gramm matcha porra lesz szükségünk.

Első lépésben a matcha tea elkészítéséhez az átszitált teaport tegyük a chawanba (kerémiacsészébe), majd öntsünk rá kevés vizet és óvatosan keverjük el, hogy ne maradjanak benne csomók. Usucha esetén 60 ml vizet adjunk a porhoz, majd határozott mozdulatokkal W alakban kezdjük el keverni a bambusz teakeverő ecsettel és habosítsuk addig, míg krémesen habos teát nem kapunk. A koichát ugyanígy készítjük azzal a különbséggel, hogy mindössze 20 ml vizet adunk a matcha porhoz.

A teázás végeztével ne feledkezzünk meg a teakészítő eszközeink megtisztításáról sem.

 

Teacsomagok

Kezdő teázóként, de néha még gyakorlottként is kisebb fejtörést okozhat, hogy mégis mit érdemes beszerezni a teázáshoz. Ezért állítottuk össze a matcha tea csomagjainkat.

Kezdők számára ideális választást jelent a kezdőcsomagunk, melyben választható matcha teapor és bambusz teakeverő ecset található. A komplett csomag ezenfelül kerámia teakeverő ecsettartót, bambusz teakanalat és rozsdamentes acélszitát is tartalmaz.

A modern szettben az előzőekhez hasonlóan választható matcha teapor van, emellett pedig elektromos kézi matcha keverő és tejhabosító, valamint egy adagolókanál kapott helyet.

 

Ajándékcsomagok

Természetesen matcha teát nem csak magunknak vásárolhatunk, hanem remek ajándék lehet egy szerettünk számára, de baráti, sőt akár üzleti ajándékként szintén megállja a helyét. Ennek érdekében elkészítettünk három különleges és egyedi matcha ajándékcsomagot, az M Matcha ajándékcsomagot, az M Matcha ajándékcsomag – Extrát és az M Matcha ajándékcsomag – Extra Prémiumot.

Amennyiben úgy gondolod, hogy te is kipróbálnád a matcha tea nyújtotta előnyöket, vagy pedig ajándékozni szeretnél, válaszd ki a megfelelő termékeket webshopunkból, rendeld meg, és mi azon leszünk, hogy minél előbb megkapd őket!

Tovább