A LEGJOBB MATCHA LATTE RECEPTEK - ÍGY KÉSZITSD EL OTTHON

2020.07.14 10:26
A LEGJOBB MATCHA LATTE RECEPTEK - ÍGY KÉSZITSD EL OTTHON

matcha tea egészségre gyakorolt jótékony hatásai megkérdőjelezhetetlenek, ezért népszerűsége ugrásszerűen növekszik a világon.

A modern ízlásvilágnak megfelelően a legtöbben matcha latte formájában isszák, melynek  írásmódja helyesen matcha latte, de macsa latte, maccsa latte néven is lehet találkozni vele.

A Starbucks-tól elkezdve egyre több trendi vagy újhullámos kávézóban lehet már rendelni klasszikus vagy ízestett változatokat (pl. sütőtökös matcha lattét), de jó hír, hogy a matcha lattét elkészítheted otthon is, töredéke árért. Sőt ha jó minőségű matcha port vásárolsz, akkor még sokkal finomabb is lesz!

Hol lehet kapni? A DM-ben, Müllerben vagy Rossmannban esetleg Lidl-ben is előfordul néha, de ha jó minőségben szeretnéd beszerezni a lattedhoz a matchát, eredeti japán matcha port érdemes választani és akkor biztosan nem lesz keserű csalódásban részed.  

MIÉRT KÉSZÍTS MATCHA LATTÉT OTTHON? - MERT KIKÍSÉRLETEZHETED A KEDVENC VÁLTOZATOD!

Egy krémes, vagy éppen frissítő matcha latte a kedvenc fűszereinkkel maga a csábító felüdülés. A nyugalom szigete a rohanó hétköznapokban akár reggel vagy délután. Válaszd ki a te kedvenc matcha lattédat a saját ízlésednek megfelelően!  A cikk végén a gyakran ismételt kérdésekben rengeteg érdekességet találsz még a matcha porral kapcsolatban, de most lássuk a mi kedvenc matcha latte receptjeinket.

 

MATCHA LATTE RECEPTEK (a pontos receptekért kattints a képekre!):

 

1. KRÉMES ÉS HABOS KLASSZIKUS MATCHA LATTE

A kevesebb néha több! Igaz ez erre a klasszikus matcha latte receptre, amihez mindössze jó minőségű matcha porra, vízre és tejre van szükséged!  Így készítsd el, hogy krémes és habos legyen!

2. VANÍLIÁS - MANDULÁS MATCHA LATTE

A vanília és a mandula nagyon jól áll a matchának! De ha az ízélmény nem lenne elég, itt olvashattok arról hogy miért érdemes lecserélni a reggeli tejeskávét matcha latte-ra: Kávé vagy matcha? Hálás lesz érte az energiaszinted, a bőröd és az egészséged is, a kis zsírpárnák viszont annál kevésbé fogják értékelni! 

3. FEHÉRCSOKIS, JEGES MATCHA LATTE

A fehércsoki-imádók legnagyobb örömére, kedvenc csokijuk fantasztikusan harmonizál a Matcha tea ízvilágával. Felhabosított kókusztejjel vagy mandulatejjel igazán mesés kompozíciót alkothatunk.

Forrás: Bromabakery

4. JEGES LEVENDULÁS MATCHA LATTE

Jeges levendulás matcha latte, a tökéletes ital a gondolatokhoz. A levendula édes aromája, a tej krémessége és a matcha karakteres zöld íze csodás összhangban van egymással.

 

5. JEGES MATCHA CHAI LATTE - FŰSZERES FINOMSÁG

Ez a fűszeres Matcha latte az egyik legizgalmasabb matcha recept! A hétköznapokat is különlegesség varázsolja a mandulatej édes zamatával, amelyhez a szegfűszeg és a fahéj ízvilága társul, egy csipetnyi gyömbér kíséretében. 

jeges chai matcha latte recept

 

6. JEGES KÓKUSZOS MATCHA LATTE

Szereted a kókusz ízét? Akkor számodra a kókuszos matcha latte lesz a legjobb választás! Ráadásul nagyon egyszerű, a lényeg hogy a matcha lattédat igazi kókusztejjel készítsd el!

7. KÓKUSZOLAJOS MATCHA LATTE - A LEGESLEGJOBB NAPINDÍTÓ ITAL

Miért tegyél kókuszolajat a matcha lattedba? Egyrészt mert nagyon krémes lesz tőle, másrészt csökkenti az étvágyat, hosszantartó energiát biztosít és gyorsítja a zsírégetést! 

8. GYÖMBÉRES MATCHA TEA VAGY LATTE - A LEGJOBB IMMUNERŐSÍTŐ

Ki ússza meg az influenza szezont betegség nélkül? Nekünk van egy óriási “adu ászunk”: gyömbéres matcha tea vagy latte! 

A matcha teában lévő katekinek antibiotikus és vírusölő hatással rendelkeznek, így erősen tartják az immunrendszert és védenek a betegségektől. Így készítsd el!

 

9. JEGES MATCHA ESPRESSO

Ez a dupla-koffein bomba nem csak színeiben vibráló, de ízében is. A matcha zöld frissességét a kávé füstös aromájával a tej édes krémessége olvasztja össze. Ez az ital az ízek szimfóniája, melyek meglepően kellemes harmóniát alkotnak együtt. Íme a recept, tippekkel és tanácsokkal, hogy hogyan készítsd el te is ilyen gyönyörű rétegesre!

10. SÓSKARAMELLÁS MATCHA LATTE

Mennyei kényeztetés, ráadásul amikor egy ennyire finom ital még vegán és paleo is, akkor tuti nyert ügyünk van!

10+1. DIÉTÁS, CUKORMENTES KAKAÓS MATCHA FRAPPÉ

Frappé kizárólag egészségesen, olyan alapanyagokból mint cukkini, avokádó, spenót és persze a matcha, ami a superfood-ok superfoodja! Kényeztesd magad ezzel a hűsítő vitamin bombával! A receptért kattints ide!

kakaós matcha frappé recept diétás

Forrás: mangioquindisono

+1 pont, hogy a matcha lattéknak nagyon jól állnak a növényi tejek - ez jó hír azoknak, akik kerülik a tehéntejet. Ráadásul megsokszorozza az elkészítési lehetőségek számát, kísérletezd ki te is a kedvenced!

 

Nem volt még elég a matcha témából? Akkor olvassátok el a leggyakoribb kérdéseket a válaszokkal!

MATCHA LATTE - KÉRDEZZ FELELEK:

A MATCHA LATTE, KÁVÉ?

A matcha 100% porrá őrölt zöld tea, melyet árnyékban termesztenek ezáltal extra sok klorofillt és tápanyagot termel. A matcha latte a matcha teának a tejjel készült változata. Tartalmaz koffeint, de az az L-Theanine jelenlétének köszönhetően lassabban szívódik fel a szervezetdben ezáltal hosszabban tartó eéberséget biztosít hirtelen koffein-sokk nélkül. Így akár 6-8 órán át éber lehetsz, de nem lesz erős szívdobogásod, és a pulzusod nem ugrik meg, Itt olvashatsz erről bővebben.

MILYEN ÍZE VAN A MATCHA LATTE-NAK?

Nehéz megfogalmazni a matcha ízvilágát, de egy karakteresen zöld, friss ízvilágra kell számítani. Más, mintha hagyományos áztatásos zöldteát inna az ember. A magas minőségű matcha teának édeskés, úgynevezett „umami”-ban gazdag íze van, nem keserű. Az umami jelenti az ötödik ízt az édes, sós keresű és savanyú mellett. Gazdag, aromás és az ivás után csábító édességet hagy maga után, melyet a magas klorofill- és L-Theanine tartalomnak köszönhet.

Érdemes megkóstolni, igazi gasztronómiai különlegesség!

Rengetegen éppen ezt a tradicionális ízt keresik, azonban mint ahogy a kávé esetében, mindenki megtalálja a kedvenc elkészítési módját. Tejjel vagy nélküle, ízesítve vagy önmagában. A matcha latte-ban ezt az egyedülálló ízt lágyabban, krémesebben érezhetjük. Itt találod a matcha latte recepteket, válaszd ki a kedvencedet!

MENNYI KOFFEINT TARTALMAZ A MATCHA LATTE?

Egy csésze matcha latte (1 gramm matcha porral készítve), körülbelül 35 mg koffeint tartalmaz, amíg egy áltagos kávé 95 mg-ot.Nézd meg a táblázatban. 

ELSZÍNEZI A MATCHA LATTE A FOGAKAT?

kávéval ellentétben a matcha tea nem színezi el a fogakat, sőt, jótékony hatásának köszönhetően, javítja a száj Ph értékét és friss leheletet biztosít. 

 

BIZTONSÁGOS MINDEN NAP A MATCHA LATTE-T INNI?

Mint minden esetben, a Matcha teánál is igaz, hogy a napi mértékletességgel fogyasztott tea egészséges, és a számtalan jótékony hatásával kedvezően hat az emberi szervezetre. A Matcha tea bármikor fogyasztható, de ne igyuk víz helyett. 

 

ÉBREN TART A MATCHA LATTE, HA ESTE ISZOM?

A matcha latte este történő fogyasztása ébren tarthat, mivel a matcha koffeint tartalmaz, ezért inkább reggel, délelőtt vagy koradélután javasoljuk a fogyasztását. A matcha teának van azonban nyugtató hatása is, éppen ezért vannak akik munka utáni lazításként isszák.  

A MATCHA LATTE JOBB, MINT A ZÖLD TEA?

A matcha is zöld tea, ugyanabból a teanövényből áll. A különbség, hogy a matcha készítésekor a teanövényeket beárnyékolják, ezáltal extra sok klorofillt és tápanyagot termel, illetve a leveleket szedés után szárítják és finom porrá őrlik így a teljes tealevelet elfogyasztjuk, nem csupán kiáztatjuk a tápanyagokat. Ennek köszönhetően a matcha körülbelül 137-szer több antioxidánst tartalmaz, mint a hagyományos zöld tea! Tovább olvasnál erről? Kattints ide!

 

A MATCHA LATTE GYULLADÁSCSÖKKENTŐ?

Igen, kutatásokkal igazolták, hogy a matcha gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. A latte változatnál is megmarad ez a tulajdonság. Bővebben olvashatsz erről itt.

 

JÓ A MATCHA LATTE A BŐRÖM SZÁMÁRA?

Mivel a matcha por rengeteg antioxidánst tartalmaz, öregedésgátló hatása nem vitatott, hiszen sejtregeneráló képességgel rendelkezik. Nemcsak a bőrön érzed majd a jótékony hatását hanem az egész szervezetedben. Ha a matcha lattét szereted, fogyaszd azt, a hatása nem változik így sem. Erre a kérdésre itt találsz bővebb választ.

 

JÓ A MATCHA LATTE A FOGYÁSHOZ?

A matcha akár 40%-kal is segíthet gyorsítani a nyugalmi metabolikus szintet, miközben segít a vércukorszint szabályozásában és elősegíti a zsírégetést. Igen, rendszeres testmozgás, megfelelő táplálkozás mellett kitűnő partner a matcha latte a fogyáshoz! Ide kattintva többet olvashatsz erről.


Nem csak te kaptál kedvet a matchához de ajándéknak is szívesen adnád? 

AKKOR NÉZZ SZÉT MATCHA TEA AJÁNDÉKCSOMAGJAINK KÖZÖTT: MATCHA TEA VÁLOGATÁS, DÍSZDOBOZBAN

 

Ha szeretnél tovább inspirálódni matcha recept videókkal, kattints a YouTube csatornánkra!

 

SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET A KÉSZÍTÉSÉHEZ INNEN

-6%
Raktáron
Kedvencekhez
Kezdő csomag - Prémium 30g
Kezdő csomag - Prémium 30g
12 201 Ft
12 980 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
-6%
Raktáron
Kedvencekhez
Komplett csomag - Premium 30g
Komplett csomag - Premium 30g
Milyen színű kerámia ecsettartóval szeretnéd?
Fekete
18 283 Ft
19 450 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.