Hidratálás - hogyan lehet jól csinálni?

EGÉSZSÉG
ÖREGEDÉSGÁTLÁS
Szűrés törlése
2020.04.12 15:48
Hidratálás - hogyan lehet jól csinálni?

Hogyan legyél mindig hidratált? Nagyon egyszerűnek tűnik, de mégsem az!

Mindennek az alapja a megfelelő mennyiségű folyadék (lehetőleg víz) fogyasztása. A legtöbb helyen a 2l/nap, amit javasolnak, viszont ez nyáron, a nagy melegben, illetve aktív fizikai megerőltetés (sportolás, fizikai munka) során ennél több kell, hogy legyen! Mutatunk pár egyszerű tippet és trükköt, hogy könnyeden vedd a hidratálás problémáját.

A nyugati kultúrákban a hideg víz fogyasztása az elterjedt, a világ más részein inkább forró víz fogyasztását preferálják. Bár nincs olyan, hogy rossz hőmérsékletű víz, a langyos víz fogyasztása lehet az arany középút. A meleg víz fogyasztása javítja a belek működését, serkenti az immunrendszert és a legtöbb emésztési problémát orvosolja. A legjobb, ha minden étkezés előtt 10 perccel elfogyasztunk egy pohár meleg vizet – vagy M Matcha teát. :)

 

1. Tipp: tervezz előre

Talán egy kicsit túlzásnak tűnik egy vízivási-terv készítése, de garantáljuk, hogy tényleg segít! Csak ameddig megszokássá nem válik, próbáld meg beütemezni, hogy mikor és mennyi vizet iszol, és tartsd is be! Amikor felébredsz, étkezések előtt, lefekvés előtt, de a tervezés segít hogy hidratált maradj, akkor is ha épp hektikus a napod!

 

2. tipp: egyél több zöldséget és gyümölcsöt

Bár a hidratálás alapja a sima víz fogyasztása, több magas víztartalmű zöldség és gyümölcs beépítése a napi étkezéseidbe segít hogy folyamatosan hidratált maradj. Sok gyümölcs nagyon is sok vizet tartalmaz, ráadásul így rengeteg vitaminhoz is hozzájuthatsz! Az uborka például 90% vizet tartalmaz, és értékes tápanyagainak köszönhetően segít felfrissülni például egy edzés után.

 

3. tipp: figyelj a szervezeted jelzéseire

Ez alapvetőnek tűnik, de nem árt egy kis emlékeztető. Igyál ha úgy érzed szomjas vagy, de akkor is ha nem vagy szomjas, de valamiért nem érzed magad túl jól. Sőt akkor is ha indokolatlanul érzed magad éhesnek, egy kis víz fogyasztása lehet a megoldás.

 

4. tipp: keverd össze

Unod már a sima vizet? Abszolút megértjük! Ízesítsd uborkaszeletekkel, citrommal vagy mentával, vagy keverj bele egy kis matcha port. :)

SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET

Raktáron
Kedvencekhez
M Matcha Sakura
M Matcha Sakura
M Matcha Sakura
M Matcha Sakura
5 990 Ft
Egységár: 200 Ft/adag
-7%
Raktáron
Kedvencekhez
Milyen színű kerámia ecsettartóval szeretnéd?
Fekete
20 879 Ft
22 450 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
-7%
Raktáron
Kedvencekhez
Modern matcha szett - Culinary 50g
Modern matcha szett - Culinary 50g
14 378 Ft
15 460 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.