A crépe a franciák isteni palacsinta tortája, amelyből számos változatot lehet készíteni, főleg édeset de akár sós palacsintatortákat is. Mi természetesen egy Matcha teás változatot hoztunk nektek!
Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg liszt
2 db tojás
3 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
1 csipet só
3/4 dl olaj

Krém:
500 g mascarpone
500 ml tejszín
1,5 dl kávé
1 teáskanál cukor
3 teáskanál M Matcha tea por
Elkészítés:
A palacsintatészta hozzávalóit alaposan összekeverjük egy tálban, majd egy kis pihentetés után forró, kivajazott serpenyőben vékony palacsintákat sütünk belőle. Ezután kemény habbá verjük a tejszínt, hozzáadjuk a mascarponét és a cukorral jól elkevert kávét. Utána kezdődhet a torta összeállítása: veszünk egy palacsintát, megkenjük krémmel, majd rátesszük a következő palacsintát és így folytatjuk amíg egy gyönyörű palacsinta tortát nem kapunk. A tetejére halmozzuk a maradék krémet, és a torta oldalát is megkenjük vele. Díszíthetjük matcha vagy kakaóporral, de nyugodtan engedjétek szabadon a fantáziátokat! :)