Próbáld ki ezt a nagyon izgalmas fűszerezésű datolyás matcha lattét, mely édes és krémes, tele rostokkal, antioxidánsokkal és vitaminokkal!
A matcha előnyei:
✦Kevesebb koffein
Egy fél teáskanálnyi matcha por kb.30mg koffeint tartalmaz. A kávéval ellentétben nem egyszeri nagy energialöketet ad, hanem kiegyenlített, elnyújtott formában növeli az energiaszintet.
✦L-theanin aminosav
A matcha fogyasztása nyugodt, de éber állapotot eredményez. L-theanin tartalmának köszönhetően a jellegzetes fáradságérzet nélkül nyugtatja le az elmét.
✦Antioxidáns
A matcha ORAC értéke (szabadgyök semlegesítő képesség) 1573, amivel a legmagasabb antioxidáns tartalmú táplálékok közé tartozik.
✦Rost és tápanyagforrás
Klorofill, A és C vitamin található benne.
Hozzávalók:
- 1 bögre mandulatej
- 1 tk M matcha premium vagy M matcha culinary por
- 1/2 teáskanál kendermag
- 2 db magozott iráni datolya
- 1/4 teáskanál vanília kivonat
- csipet kardamon
- csipet só
Elkészítés:
Egy főzőedényben gőzölésig melegítjük a mandulatejet a datolyával, majd a többi hozzávalóval turmixgépben magas fokozaton 1 percig turmixoljuk. Szűrőn leszűrve egy pohárba öntjük.