Krémes, habos hojicha latte zabtejjel

2021.11.23 14:19
Krémes, habos hojicha latte zabtejjel

Izgalmas, különleges, nagyon finom! Ezt a hojicha lattét mindenképp ki kell próbálnod! 

Épp olyan egyszerűen elkészíthető, és épp olyan szuperül variálható és ízesíthető, mint a kedvenc matcha lattéd, a pirításnak köszönhetően azonban a hojicha ízvilága füstösen aromás, kellemesen édeskés, pirított dió-karamell jegyekkel.

 

Az M Matcha Hojicha friss és zsenge, első szüretelésű, eredeti japán zöld tea, amelyet gránitmalmok segítségével finom porrá őrölnek, majd közepes hőmérsékleten megpirítanak. Színe aranybarna, az egyedülálló gyártási folyamat és a pörkölés miatt koffeintartalma alacsony, így akár esténként is élvezheted, krémes teaként vagy latte formájában. Süteményekben is kiválóan működik.

 

Mivel a hojicha esetében is az egész tealevelet porrá őrölve elfogyasztjuk, a matchához hasonlóan ennek a teának is hihetetlenül sok pozitív egészségügyi hatása van:

 

  • antioxidánsokban és katekinekben gazdag
  • gyorsítja az anyagcserét
  • megnyugtat és ellazít
  • segíti az emésztést
  • hatékony a méregtelenítésben
  • késleltetheti az öregedési folyamatokat
  • segít az optimális koleszterin- és vércukorszint fenntartásában
  • a benne található tápanyagok támogatják az immunrendszer működését (C vitamin, béta-karotin, folsav, kálium, kalcium, foszfor)

 

A hojichát a kávé- és tearajongók is szeretni fogják, latteként mi zabtejjel ajánljuk a fogyasztását, de bátran válaszd hozzá kedvenc növényi tejedet.

 

Ha kipróbáljátok ezt a receptet, mindenképp osszatok meg róla egy fotót az Instagramon vagy a Facebookon ;)

M Matcha Hojicha

Hojicha por in natsume

Hojicha in chawan

Hojicha latte in the making

Krémes, habos hojicha latte zabtejjel

HOZZÁVALÓK:

  • 1 tk. M Matcha Hojicha por
  • 80 ml forró víz
  • 150 ml zabtej
  • 1 tk. méz (opcionális, ízlés szerint)

 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Áztasd be a bambusz teaecsetet, hogy a szálai kissé felpuhuljanak.
  2. Forralj vizet, majd hűtsd vissza 80-85 fokra.
  3. Tedd a hojicha port egy tálkába, majd önts rá egy kevés vizet, és gyengéd kézmozdulatokkal, az ecsetet 8-as formában mozgatva egyenletesen keverd el. Ha nincs bambuszecseted, akkor használhatsz még kézi tejhabosítót is.
  4. Öntsd fel a maradék vízzel, és a bambuszecsetet használva, W vagy M mozdulatokkal keverd habosra a hojicha teát.
  5. Gőzöld és habosítsd fel a zabtejet, majd öntsd a teára.
  6. Ízlés szerint adj hozzá mézet.