Ha odavagy a klasszikus gazpacho-ért, ami egy nyers zöldség alapú leves, akkor ezt a különleges nyári változatot is mindenképpen ki kell próbálnod!
Különleges ízvilágával egyszerre édes és fűszeres, könnyű, és szuper egészséges!
Ebben a verzióban a leves fő alapanyagát - a paradicsomot - édes sárgadinnyére cseréljük, és különleges fűszerezéssel varázsoljuk a nyár kedvenc levesévé.
Különleges ízvilágával egyszerre édes és fűszeres, könnyű, és szuper egészséges! Hogy miért az egyik legegészségesebb superfood a matcha, arról itt olvashatsz.
Mire lesz szükséged? (8 adaghoz)
- 1 sárgadinnye, meghámozva és kimagozva
- 1 kígyóuborka, meghámozva
- 1/4 teáskanál szerecsendió
- 1 kanál méz
- 1 bögre görög joghurt
- 1/4 teáskanál tengeri só
- 2 teáskanál cayenne bors
- 2 tesáaknál M Matcha por
- 3/4 bögre kókuszvíz
- friss menta levelek (a tálaláshoz)
Hogyan készül?

- Vágjuk kis darabokra a dinnyét és az uborkát
- Tegyük a dinnye felét a joghurttal egy turmixba és keverjük simára.
- tegyük hozzá a maradék dinnyét és az uborkát is és keverjük még egy keveset.
- Öntsük ki egy tálba, majd adjuk hozzá a fűszereket, a mézet, a kókuszvizet és a matcha port. Keverjük el teljesen.
- Tálalás előtt hagyjuk állni egy órát, hogy az ízek összeérjenek.
- Tálalás előtt díszíthetjük friss menta levelekkel!