Tisztítókúra matcha teával

FOGYÓKÚRA, DIÉTA
Szűrés törlése
2020.04.13 16:14
Tisztítókúra matcha teával

Ahogyan lassan, de biztosan közeledik a jó idő, úgy egyre inkább a megújulás, megtisztulás kerül az előtérbe - nem véletlenül ebben az időszakban kezdik el sokan a méregtelenítő kúrákat.

Most azonban, a hagyományos tippektől eltérően, egy egészen újfajta perspektívát mutatunk neked, ami segíthet: a matcha teát.

 

A matcha tea jótékony hatásai

A matcha lényegében egy porított zöld tea, amelyet Japánban már több száz éve fogyasztanak az emberek. Napjainkban egyre népszerűbbé válik az egészségre gyakorolt jótékony hatásai, a gazdag ízvilága és a sokoldalúsága miatt. A matcha tea fogyasztása nagyszerű és hatékony módszernek számít a tisztítókúrák között is, hiszen kiválóan segíti a méregtelenítést és a gyulladások csökkentését, miközben a szervezetnek igazi energialöketet ad.

A matcha tea tele van jótékony ásványi anyagokkal, köztük cinkkel, krómmal, magnéziummal és vassal, melyek jelentősen erősítik az immunrendszert. Emellett a matcha javítja az emésztést, a szív- és érrendszeri problémákat és a vércukorszintet, növeli a szervezet hidratáltságát, csökkenti a fáradtságot, illetve segíti a koncentrációt és a stresszoldásban is nagy szerepe van.

A matcha tea ráadásul nemcsak finom, de lehetővé teszi, hogy igazán jól érezd magad a testedben! Mutatunk 3 ütős okot, ami miatt érdemes kipróbálnod a matcha teát a következő tisztítókúrád során, de akár a napi rutinodba vagy a diétádba is beilleszheted!

 

#1 Fogyassz reggelire matcha teát

A test számtalan, különböző módon jelezhet, hogy méregtelenítésre van szüksége. Abban a szakértők is egyetértenek, hogy a kúraszerűen alkalmazott teák hatásosak lehetnek a szervezet méregtelenítése során. Azonban fontos, hogy ez nem kell, hogy egy önsanyargató folyamat legyen! A szakértők, dietetikusok gyakran javasolják a zöld teát, mint hatékony méregtelenítőt. Ez nem is csoda, hiszen remek antioxidáns, ráadásul felgyorsítja az anyagcserét és segíti a zsírok lebontását. Ezenkívül nem mehetünk el szó nélkül az energetizáló hatása mellett sem: feltölti a sejteket energiával, és felpörgeti az immunrendszert is. Ennek köszönhetően fittebb, energikusabb leszel egész nap. 

De mi köze ennek a matcha teához? - kérdezhetnéd jogosan.

A zöld tea legtöbb pozitív tulajdonságát a benne található úgynevezett katechinnek, vagyis ennek egyik vegyületének, az EGCG-nek (epigallokatechin-gallátnak) köszönheti. Ebből az anyagból pedig háromszor több található a matchában mint a hagyományos zöld teában. Ráadásul rengeteg klorofillt tartalmaz - ennek is köszönheti zöld színét. A klorofill remek vérképző, lúgosító hatással bír, valamint eltávolítja a toxinokat, kemikáliákat a szervezetből. Amennyiben tehát matcha teával indítod a napod, azzal egyszerűen jót teszel a szervezetednek.

A rostok fogyasztása kiemelten fontos a tisztítókúra során

 

#2 Rostokkal a zsírpárnák ellen

Biztosan hallottad már, azonban nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a rostok a bélrendszer "kéményseprői". A rost ugyanis szivacsként szívja magába a mérgeket és a felesleges salakanyagot, így tisztítva meg a bélrendszert. Azonban fontos hangsúlyozni, hogy a rostok rengeteg folyadékot szívnak magukba, így érdemes fokozatosan ügyelni a folyadékbevitelre. A matcha tea - mivel nem csupán a tealevél egy részét, hanem az egészet fogyasztod - rostban gazdag, így hozzájárul a bélrendszer tisztításához. Ráadásul könnyen felszívódó rostokat tartalmaz, amelyek segítenek a vércukorszint stabilizálásában. Ezáltal mondhatni duplán nyersz, hiszen egyszerre méregteleníted a szervezeted és egyúttal felkészítheted a testedet egy hatékony fogyókúrára is. :)


A matcha tea gyorsítja az anyagcserét, így akár a zsírégetésben is segíthet

 

#3 Gyorsítsd az anyagcseréd matcha teával

A méregtelenítő kúra során ügyelni kell a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre is. Éppen ezért, ha például túrázni mész, a víz mellé tegyél a kulacsodba matcha teát és rázd össze. Már napi 1g (kb. 1 kiskanályi) matcha is tea elég ahhoz, hogy elérd a kívánt hatást. Ráadásul a matcha energetizál, így a fizikai aktivitás előtt/közben elfogyasztott tea jelentős mértékben megnöveli az teherbíró képességed és segíti az izommunkádat. Az izzadás pedig hozzásegíti a szervezeted ahhoz, hogy a pórusaidon keresztül távozzanak a méreganyagok.

 

Mikre figyelj a tisztítókúra során?

A tipikus matcha tisztítókúra során naponta legalább egy csésze matcha teát érdemes meginnod legalább egy héten keresztül. A tisztítókúra során ügyelj arra, hogy ne hagyd el egyik napról a másikra az étkezési szokásaidat: lassan, fokozatosan változtass az étrendeden. Egyél minél több zöldséget és gyümölcsöt, valamint igyál bőségesen folyadékot. A sok víz fogyasztása kulcsfontosságú, mivel a folyadék segít eltávolítani a méreganyagokat és biztosítja a megfelelő hidratálást. A máj munkáját érdemes máriatövismag-kivonattal segíteni, hogy még hatékonyabb legyen a méregtelenítési folyamat. 

A méregtelenítő kúra alatt az egészséges étkezésre is oda kell figyelni: lehetőleg kerüld a feldolgozott ételeket, a snackeket, a cukrot és az üdítőket. A rendszeres testmozgás a sikeres tisztítókúra szerves része, ezért a sportot mindenképp iktasd be a kúra idejére.

SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET

Raktáron
Kedvencekhez
M Matcha Sakura
M Matcha Sakura
M Matcha Sakura
M Matcha Sakura
5 990 Ft
Egységár: 200 Ft/adag
-7%
Raktáron
Kedvencekhez
Milyen színű kerámia ecsettartóval szeretnéd?
Fekete
20 879 Ft
22 450 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
-7%
Raktáron
Kedvencekhez
Modern matcha szett - Culinary 50g
Modern matcha szett - Culinary 50g
14 378 Ft
15 460 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.