Matcha tea és a keto-diéta

FOGYÓKÚRA, DIÉTA
KETO
Szűrés törlése
2020.04.13 16:20
Matcha tea és a keto-diéta

A fogyókúrás módszerek körzül az emberek sok alternatívát kipróbálhatnak, mire megtalálják a számukra ideálisat, de mi most a ketogén diétáról hoztunk egy cikket nektek!

Tavasszal szinte mindenki keresi azokat a módszereket, diétákat, amelyekkel ismét formába hozhatja magát a strandszezonra. Ha te is ezen töröd a fejed, minden bizonnyal találkoztál már a keto diéta (ismertebb nevén ketogén diéta) fogalmával, ami gyors és látványos fogyást ígér. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy csak akkor működik igazán, ha jól csinálja az ember.

  

MI AZ A KETOGÉN DIÉTA?

A keto diéta lényege, hogy emelt mennyiségű zsírt kell fogyasztanod, minimális szénhidrát mellett. Ez azt jelenti, hogy a napi ételmennyiség arányosan 80%-a zsírból, 10%-a fehérjéből, és 10%-a szénhidrátból kell, hogy álljon.

A ketogén diéta lényege a ketózis, amely során csökken a szervezeted zsírraktára, és karcsúbb leszel

Mindjárt az elején érdemes leszögezni, hogy az emberek nem általánosságban a zsíroktól híznak el, hanem a "rossz" zsíroktól, azaz a telített zsírsavaktól. Habár ezeknek egy része nélkülözhetetlen a mindennapi, egészséges élethez, a túlzásba vitt fogyasztásuk megnövelheti a koleszterinszintet. Ezenkívül különböző érrendszeri megbetegedéseket, sőt elhízást és cukorbetegséget okozhatnak.

A keto diétánál a leggyakrabban felmerülő kérdés az, hogy hogyan lehet fogyni, ha több zsírt eszel. A kulcsszó ebben az esetben a ketózis, ami azt jelenti, hogy a máj a zsírraktárakhoz nyúl, hogy a fellépő szénhidráthiányt a szervezet számára biztosítsa.

Persze ez rengeteg lemondással jár, hiszen a keto diéta alatt nem szabad cukrot (sem cukros üdítőt), valamint lisztet, rizst fogyasztani. Ráadásul érdemes kerülni a magas fruktóz tartalommal bíró gyümölcsöket is.

A sztárok közül is sokan fogyasztanak matcha teát, többek között Alessandra Ambrosio is

 

MIT LEHET ENNI A KETOGÉN DIÉTA ALATT?

Ekkora, lemondásokkal teli étrend esetében biztosan te is fájdalmasan sóhajtasz fel. Azonban nincs semmi ok a pánikra, hiszen rengeteg finom élelmiszert ehetsz a keto diéta alatt is. Ilyenek például a fehér és sovány húsok (csirke, pulyka), a vörös hús (marhát), valamint a sajtok, tojás, hal vaj, és olajos magvak, melyek remekül beilleszthetőek ebbe az étrendbe.

Érdemes azonban megemlíteni, hogy a diéta alatt - főleg az elején - fáradtság, gyengeség-érzet törhet rád, valamint a közérzeted is rossz lehet. Ebben az esetben jó hír, hogy ezen az átmeneti, nehéz időszakon könnyedén túllendülhetsz, a matcha tea segítségével.

 

A MATCHA TEA ÉS A KETO DIÉTA

A matcha tea - azon túl, hogy kiváló energetizáló hatással rendelkezik - még számos egyéb módon segítheti a diétádat

Hozzávetőlegesen ugyanis 30-40%-kal gyorsíthatja az anyagcserét. Ezáltal gyorsabban ürülnek ki a méreganyagok a szervezetedből, így soha nem tapasztalt éberség és energia lesz úrrá rajtad.

Szinte mindenhonnan azt hallani, hogy az egészséges táplálkozáshoz nélkülözhetetlen a megfelelő rostbevitel - nem véletlenül. A rostok ugyanis stabilizálják a vércukorszintet, eltelítenek, valamint segítik a bélmotilitást, béltisztító hatással bírnak. A matcha tea könnyen felszívódó rostokat tartalmaz, így hozzájárul az egészséges étrendhez.

A ketogén diéta során talán az egyik legnehezebb az, hogy átállj a szénhidrátdús étkezésről, a "keto-alapú" étrendre. Mivel a matcha tea stabilizálja a vércukorszintet, így nem tör rád hirtelen éhségérzet - ezáltal a tea megkönnyíti ezt az átállást. 

Ezen túlmenően nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a matcha tea katechinekben gazdag. Ráadásul a 6 különböző féle katechin közül a leghatékonyabb, az EGCG katechin található benne - háromszor annyi, mint egy hagyományos zöld teában. A katechin többek között zsírégető hatással bír, valamint felveszi a harcot a káros szabadgyökökkel szemben.

A keto diétára való átállást megkönnyíti a matcha tea fogyasztása

 

ÖSSZEGZÉS

A keto diéta tehát kifejezetten hasznos - ha jól csinálod. Nem szabad éheztetned magad, ugyanis ez később az úgynevezett jojó-effektushoz, azaz falási rohamokhoz és visszahízáshoz vezet. Ehelyett egy lassabb, kevésbé megterhelő átállás lehet a jó választás - ebben az átállásban pedig a matcha tea lehet az egyik legjobb mankód.

Hiszen, a matcha tea megkönnyíti a fogyókúrát azáltal, hogy

  • stabilizálja a vércukorszintet, így csökkentve az éhségérzetet,
  • a gyorsan felszívódó rostoknak köszönhetően jóllakottság-érzést biztosít,
  • az energetizáló hatása révén fittebb leszel, így (többet) tudsz edzeni, sportolni,
  • a nyugtató, stresszcsökkentő hatása miatt kevésbé leszel feszült, ideges a szénhidrát-megvonás miatt.


Amennyiben tehát sikeres, stresszmentes keto diétát szeretnél, a lehető legkevesebb lemondással, próbáld ki a matcha teát!

SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET

Raktáron
Kedvencekhez
M Matcha Sakura
M Matcha Sakura
M Matcha Sakura
M Matcha Sakura
5 990 Ft
Egységár: 200 Ft/adag
-7%
Raktáron
Kedvencekhez
Milyen színű kerámia ecsettartóval szeretnéd?
Fekete
20 879 Ft
22 450 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
-7%
Raktáron
Kedvencekhez
Modern matcha szett - Culinary 50g
Modern matcha szett - Culinary 50g
14 378 Ft
15 460 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.