Matcha tea és a meditáció

STRESSZOLDÁS
KONCENTRÁCIÓ
Szűrés törlése
2020.04.13 16:21
Matcha tea és a meditáció

Rosszul viseled a bezártságot? Itt az ideje elkezdeni meditálni! Már napi tizenöt perccel is jelentős eredményeket lehet elérni, ha kitartóan gyakorlod.

"A világjárvány okozta bizonytalanságban szinte mindenki többet stresszel, szorong és aggódik. A házikarantén és a home office okozta bezártság ezt csak fokozza, de egyben jó lehetőség arra is, hogy új szokásokat alakítsunk ki: a meditáció például csökkenti a fenti tüneteket.

A New York University tanulmánya szerint kevesebb, mint napi tizenöt perc nyolc héten keresztül végzett meditáció csökkentheti a szorongást, a fáradtságot és a hangulati zavarokat is

A Behavioural Brain Research 2019-es kutatásában két csoport vett részt. Az első csoport naponta tizenhárom perc vezetett meditációt végzett, a második napi tizenhárom percet hallgatott podcastokat.

Nyolc hét után a meditációs csoport résztvevőinek jobb volt a közérzete, javult a stressztűrő-, emlékező- és összpontosító képessége." - Forbes

HOGYAN KEZDJ HOZZÁ A MEDITÁCIÓHOZ? 

Számos app a segítségedre lehet: például a Headspace, az OMG I can meditate, a Calm, vagy a magyar alapítású Just Like Buddha, melyek a kezdő szinttől kezdve vezetnek be a meditáció csodálatos világába. 

HOGYAN SEGÍTI A MEDITÁCIÓT A MATCHA TEA?

Már évszázadokkal ezelőtt is fogyasztották a matcha teát a Zen buddhista papok és a szamurájok, meditáció előtt. Ha te is rászánod az időd és készítesz madanak egy krémes matchát, több okból is elősegíted a sikeres meditációdat.

matcha tea a meditáció tökéletes kiegészítője

1. ÚJ MENTÁLIS DIMENZIÓKAT NYIT MEG

A matcha különleges hatóanyaga az L-theanine, ami egy relaxációs, meditációs összetevő: megnyugtat és ellazít, csökkenti a stresszt.
Alfa-hullámokat képez az agyban, amik hasonlóak a Théta-hullámokhoz, melyek alvás közben keletkeznek. Azonban az Alfa-hullámok bizonyítottan nem okoznak álmosságot, sőt épp ellenkezőleg, mentális éberséget és koncentrációt fogsz tapasztalni! Ezt az állapotot nevezik "éber-nyugalomnak", és pont erre van szükség meditáció közben.

2. RITUÁLÉ-SZERŰ ELKÉSZÍTÉSE ÖNMAGÁBAN EGY MEDITÁCIÓ

Sokszor nehéz megteremteni a körülményeket egy nyugodt meditációhoz, de még a legelfoglaltabbak is be tudnak építeni a napi rutinjukba egy kis elmélyülést, például a teakészítés idejét kihasználva. A matcha tea ugyanis nem csak a tea elfogyasztásáról szól, elkészítéséhez gyönyörű teaszertartás tartozik.

Azt tanítja, hogy lassítsunk és adjuk át magunkat a pillanatnak. Értékeljük az életet, annak apró örömeit, szépségét és tökéletességét. Ha átadjuk magunkat mi is az élmények, már maga a matcha szertartásos elkészítése is felér egy meditációval.  Gyakran könnyebb is valamilyen "rutin" tevékenység közben kikapcsolni az agyunkat.

Szitáld a matcha port a kedvenc kerámia teáscsészédbe. Öntsd rá a forrásból visszahűtött, gőzölgő vizet. Élvezd a matcha édes aromáját, mely keveréskor felszabadul, miközben kézműves bambusz ecsetedsegítségével elkészíted a krémesen habos textúrájú, vibrálóan zöld színű italodat. Odafigyelve szürcsölj el minden kortyot, átadva magad a különleges ízélménynek.

matcha tea tradicionális elkészítés rituáléja meditációhoz

A meditáció és a matcha kéz a kézben jár. A meditáció beépítése az életebe óriási előnyökkel jár, hiszen a mindennapokban gondolataink egyfolytában kavarognak, így elménk mindig kifelé figyel. A meditáció során egy dologra koncentrálunk, figyelmünk befelé irányul, ez vezet az elcsendesedéshez, elmélyüléshez, megnyugváshoz. Ha beépítjük mellé a matcha teát is, egyszerűen növeljük az élményt és a legtöbbet tudjuk kihozni a meditációnkból.

SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET

-6%
Raktáron
Kedvencekhez
Komplett csomag - Premium 30g
Komplett csomag - Premium 30g
Milyen színű kerámia ecsettartóval szeretnéd?
Fekete
18 283 Ft
19 450 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Raktáron
Kedvencekhez
E-Mixer
E-Mixer
E-Mixer
E-Mixer
6 490 Ft