3 tipp és kevesebbet mutat a mérleg

FOGYÓKÚRA, DIÉTA
Szűrés törlése
2019.08.21 20:05
3 tipp és kevesebbet mutat a mérleg

A zöld tea köztudottan segíti a diéta hatékonyságát. A matcha 10x ennyire jó ebben! Íme 3 tipp, hogy kevesebbet mutasson a mérleg.

A saját történetem

Mielőtt elárulom, hogy mi az a 3 módszer ami hatékonyan szabadít meg a nem kívánatos zsírpárnáktól, szeretnék megosztani egy személyes történetet. 

A kisfiam születése után maradt rajtam kb. 5-6 kg felesleg, amitől nem tudtam megszabadulni.  Próbálkoztam sokmindennel, tornáztam, odafigyeltem az étkezésemre, de nem akart mozdulni a mérleg, hiába igyekeztem.

Ránézésre nem volt olyan óriási gond az alakommal, de én nem szerettem azt, amit a tükörben láttam. Ilyen szempontból mindegy, hogy 5, vagy 15 kg-tól szeretnénk megszabadulni, ha próbálkozunk és mégsem sikerül, az borzasztó frusztráló tud lenni.

Ekkortájt kezdtem el matcha teát inni főleg amiatt, hogy a kávé helyett találjak valami olyan alternatívát amiben nincs annyi koffein, de ad egy kis energiát a picur mellett - tekintve, hogy az éjszakáink már 1 éve nem voltak zavartalanok. 

Pár hét múlva ismét ráálltam a mérlegre és 2 kilóval kevesebbet mutatott. Hogy micsoda? Eddig meg sem akart mozdulni. Pedig semmit nem változtattam csak annyit, hogy beiktattam a matcha teát az étkezésembe.

Az év végére lement a maradék 3 kiló is és azóta nem is jött vissza. Persze van, hogy fel-le kúszik pár kiló, de a matcha tea rendszeres napi fogyasztása segít megőrizni az alakom.

matcha tea detox dieta

 

Mi lehet ennek a magyarázata?

Egy 2009-es kutatás kimutatta, hogy a katechinekben gazdag zöld tea fogyasztása biztonságos és hatékony módszer a súlycsökkentésre. A kutatásban résztvevőknek körülbelül 2cm-rel lett vékonyabb a derekuk.

A "katechinekben gazdag" kifejezés kulcsfontosságú ebben a kérdésben. Főleg az EGCG nevű anyagról van szó, ami a zöld tea egyik leghatékonyabb antioxidánsa. A matcha tea pedig legalább 3x annyit tartalmaz belőle, mint a hagyományos zöld tea. 

egy matcha tea egyenlő 10 zöld tea jótékony hatása

Hogy miért? A matcha teával elfogyasztjuk a teljes teaevelet, nem csak kiáztatjuk a tápanyagokat, mint a hagyományos, filteres teakészítés során. A matcha emellett híres arról, hogy hosszan tartó energiát biztosít amellett hogy megnyugtat, csökkenti a stresszt. 

Ha tehát a zöld tea egészséges, képzeld csak el a matcha tea hatását, különösen ha odafigyelsz a táplálkozásodra és aktív maradsz.

De ez nem okoz majd gondot, hiszen a matcha tea nem csak egy tea, hanem egy életstílus is, ami fitten és egészségesen tart.

 

1. Tegyél matcha port a vizesüvegedbe

Töltsd meg 3/4-ig az üveged hideg vízzel, majd tegyél bele 1/2 – 3/4 teáskanálnyi jó minőségű matcha port és jól rázd össze. A matcha tea akár 40%-kal képes felgyorsítani az anyagcserét a magas antioxidáns tartalmának köszönhetően. Egy, az amerikai Journal of Clinical Nutrition magazin által végzett kísérlet során bebizonyosodott, hogy fogyasztásával a szervezet 4x annyi kalóriát éget el!

matcha tea diéta tipp fogyókúra

 

2. Igyál matcha teát délután 3 körül

Te is tapasztaltad már, hogy 14 és 16 óra között van egy olyan időszak, amikor sokkal fáradtabbnak érezzük magunkat? Ilyenkor kell egy kis energia löket: de kávé, vagy nasi helyett igyál ilyenkor jó minőségű matchás italt. A kis mennyiségű koffein ad egy kis extra energiát a nap hátralevő részére, a benne lévő antioxidánsok pedig segítenek, hogy éber és koncentrált legyél, megnyugtatnak, csökkentik az étvágyat és növelik a "boldogsághormon", azaz a dopamin szintjét.

matcha tea diéta fogyókúra tipp

 

3. Igyál matcha teát bármilyen fizikai aktivitás előtt

Ha edzeni mész, előtte készíts magadnak egy finom matchás italtl, hiszen a matcha növeli a teljesítményt, energiát ad, ráadásul akár 25%-kal több zsírt tudsz elégetni edzés közben. Itt nem csak az edzőteremre kell gondolni, a fizikai aktivitás lehet egy nagy séta, kertészkedés, vagy játék a gyerekekkel.

matcha tea diéta fogyókúra tipp

SZEREZD BE A MATCHA TEÁT ÉS AZ ESZKÖZÖKET

Raktáron
Kedvencekhez
M Matcha Sakura
M Matcha Sakura
M Matcha Sakura
M Matcha Sakura
5 990 Ft
Egységár: 200 Ft/adag
-7%
Raktáron
Kedvencekhez
Milyen színű kerámia ecsettartóval szeretnéd?
Fekete
20 879 Ft
22 450 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
-7%
Raktáron
Kedvencekhez
Modern matcha szett - Culinary 50g
Modern matcha szett - Culinary 50g
14 378 Ft
15 460 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.