Diétás mézeskalács receptet kerestél? Megtaláltad! Ráadásul különleges matcha-csavarral!
Mézeskalács nélkül nincs karácsony! Azt viszont tudjuk, hogy nem egy alak-barát édesség, ráadásul képtelenség abbahagyni a majszolását.
De ez ne vegye el senki kedvét, ha bűntudat nélkül szeretnétek elvenni az 5. mézeskalácsot is a karácsonyi sütistálról, akkor ez a szénhidrátcsökkentett recept a legeslegjobb alternatíva.
Még különlegesebbé teheted az élményt, ha a klasszikus fehér helyett csodásan zöld matcha mázzal díszítesz ami nemcsak látványban van ott nagyon, de különleges ízélményt is nyújt.
Figyelni kell, mert 8-10 perc alatt megsül, így ennyi idő múlva már puha mézes fűszeres kalácsokba haraphatunk, ami nem émelyítő, hanem éppen kellemesen édes.
SZÉNHIDRÁTCSÖKKENTETT MÉZESKALÁCS RECEPT
HOZZÁVALÓK
Mézeskalács:
- 1000 g szénhidrátcsökkentett lisztkeverék
- 300 g eritrit
- 20 dkg margarin
- 3 db tojás
- 200 g méz
- 2 tk szódabikarbóna
- 2 tk fahéj
- 2 tk őrölt szegfűszeg
- ¼ tk szerecsendió
- 1 csipet só
Máz:

ELKÉSZÍTÉSE
- A száraz hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük, majd a kimért margarint belemorzsoljuk. Addig csináljuk ezt amíg a margarin apró részekre nem morzsolódik a lisztben.
- Hozzáadjuk a mézet, a tojást, és kész tésztává gyúrjuk. Érdemes lisztezni nyújtáskor, mert a méztől eléggé ragacsos tésztát kapunk.
- Kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd formával kiszaggatjuk a tésztát.
- A kiszaggatott formákat sütőpapírra tesszük. A sütőt légkeverésen 180 fokra előmelegítjük, és kb 8-10 percig sütjük. Figyeljük közben mert könnyen megég, ha pedig kiettük a sütőből ne hagyjuk a tepsin, mert könnyen utánsül.
- Ha kihűlt a tetejét matcha porral összekevert porcukorral díszítjük, egy kis plusz energiáért.