Mézeskalács matcha mázzal - szénhidrátcsökkentett

2019.12.04 14:30
Mézeskalács matcha mázzal - szénhidrátcsökkentett

Diétás mézeskalács receptet kerestél? Megtaláltad! Ráadásul különleges matcha-csavarral!

Mézeskalács nélkül nincs karácsony! Azt viszont tudjuk, hogy nem egy alak-barát édesség, ráadásul képtelenség abbahagyni a majszolását. 

De ez ne vegye el senki kedvét, ha bűntudat nélkül szeretnétek elvenni az 5. mézeskalácsot is a karácsonyi sütistálról, akkor ez a szénhidrátcsökkentett recept a legeslegjobb alternatíva.

Még különlegesebbé teheted az élményt, ha a klasszikus fehér helyett csodásan zöld matcha mázzal díszítesz ami nemcsak látványban van ott nagyon, de különleges ízélményt is nyújt.

Figyelni kell, mert 8-10 perc alatt megsül, így ennyi idő múlva már puha mézes fűszeres kalácsokba haraphatunk, ami nem émelyítő, hanem éppen kellemesen édes.

 

SZÉNHIDRÁTCSÖKKENTETT MÉZESKALÁCS RECEPT

HOZZÁVALÓK

Mézeskalács:

  • 1000 g szénhidrátcsökkentett lisztkeverék
  • 300 g eritrit
  • 20 dkg margarin
  • 3 db tojás
  • 200 g méz
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 2 tk fahéj
  • 2 tk őrölt szegfűszeg
  • ¼ tk szerecsendió
  • 1 csipet só

Máz:

 karácsonyi szénhidrátcsökkentett mézeskalács recept zöld matcha teás mázzal

ELKÉSZÍTÉSE

  • A száraz hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük, majd a kimért margarint belemorzsoljuk. Addig csináljuk ezt amíg a margarin apró részekre nem morzsolódik a lisztben.
  • Hozzáadjuk a mézet, a tojást, és kész tésztává gyúrjuk. Érdemes lisztezni nyújtáskor, mert a méztől eléggé ragacsos tésztát kapunk.
  • Kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd formával kiszaggatjuk a tésztát. 
  • A kiszaggatott formákat sütőpapírra tesszük. A sütőt légkeverésen 180 fokra előmelegítjük, és kb 8-10 percig sütjük. Figyeljük közben mert könnyen megég, ha pedig kiettük a sütőből ne hagyjuk a tepsin, mert könnyen utánsül.
  • Ha kihűlt a tetejét matcha porral összekevert porcukorral díszítjük, egy kis plusz energiáért.