SÓSKARAMELLÁS MATCHA LATTE

2020.07.14 08:47
SÓSKARAMELLÁS MATCHA LATTE

Mennyei kényeztetés, ráadásul amikor egy ennyire finom ital még vegán és paleo is, akkor tuti nyert ügyünk van!

 

ÓRIÁSI KEDVENCÜNK MOSTANÁBAN A SÓSKARAMELL! HOGYAN LEHET EZT KOMBINÁLNI AZ ÖRÖK KEDVENC MATCHA TEÁVAL? HÁT ÍGY! JEGES SÓSKAREMELLÁS MATCHA LATTE RECEPT.

Azt javasoljuk, hogy a sóskaramell szószt készítsétek el pár nappal előre, a hűtőben hetekig eláll - már ha lesz annyi ideje!

Innentől kezdve már pofonegyszerű és nagyon gyors ennek a gyönyörű és krémes matcha latténak az elkészítése. A matchához csak turmixban kell összekeverni a hozzávalókat, majd rétegezni a karamell réteggel és a tejjel.

 

Mi, miután kigyönyörködtük magunkat a rétegekben összekeverve szeretjük fogyasztani, de érdemes belekóstolni külön-külön is karamell szószba és a matcha rétegbe. Akárhogy is iszod, elrontani nem lehet! Végtére is matcha lattéról és sóskaramellről van szó! :)

 

HOZZÁVALÓK (2 ADAG):
MATCHA RÉTEG

  • 1 evőkanál M Matcha Premium vagy M Matcha Culinary por
  • 1 teáskanál vaníliamag por
  • 2 evőkanál kókuszcukor vagy más kedvenc édesítő
  • 1 1/2 bögre kókusztej
  • 1/2 bögre jég


KÓKUSZTEJ RÉTEG

  • 1 bögre kókusztej (kétfelé osztva)


Sóskaramell szósz (kb. 8 adag):

  • 400ml kókusztej
  • 1/2 bögre kókuszcukor
  • 1/2 teásknaál tengeri só
  • 1 teáskanál kókuszolaj
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • A recept végén megtalálható a sóskaramell egy "klasszikus" változata is!

SÓSKARAMELL RÉTEG

  • 4 evőkanál sóskaramell
  • 2 bögre jég (kétfelé osztva)


ELKÉSZÍTÉS:

  • Készítsük el a sóskaramell szószt előre.
  • A matcha réteghez tegyük az összes hozzávalót egy turmixgépbe és keverjük krémesen simára.
  • Adjunk 2 evőkanál sóskaramellt mindkét pohárba, majd tegyünk rá annyi jeget, hogy majdnem tele legyen a pohár.
    jeges sós karamell matcha latte recept

  • Töltsünk fél bögre kókusztejet mindkét pohárba.
  • Tegyük a tetejére a matcha réteget.

Klasszikus sós-karamell recept (kb. 12 adag):

200 gramm cukor
60 gramm vaj
2 1/2 deciliter zsíros tejszín
fél teáskanál só
A cukrot egy vastag aljú, nehéz, nagy lábosba vagy mély serpenyőbe öntöm. Fontos, hogy a lábos vagy serpenyő magas legyen, mert a karamell forrás közben súlyos égési sérüléseket okozhat. Alacsony lángon hagyom felolvadni, közben nem kevergetem, nem piszkálom. Amíg a cukor karamellizálódik, felmelegítem a tejszínt és felkockázom a vajat. Mikor a cukor teljesen folyékonnyá vált, hozzákeverem a vajat. Elkeverem, míg az összesen fel nem veszi, majd elzárom alatta a lángot, és hozzáöntöm a meleg tejszínt is. Elkeverem, hozzáadom a sót, és készen van. Üvegekbe öntve akár két hétig is eláll a hűtőben.

Forrás: Downshiftology

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK MÉG
Ez történik a testeddel, ha matcha teát iszol
Matcha tea vagy kávé? Melyik a jobb nekem?
A legfinomabb matcha teás receptek
11+1 ok ami téged is meggyőz majd, hogy igyál matcha teát
A legfinomabb matcha latte recept
Ezt mondtátok az M Matcháról
Nehezen tudsz koncentrálni? A matcha a megoldás!